03 July 2018

THE KISSING BOOTH

Valmistusvuosi: 2018
Genre: Komedia, romantiikka
Kesto: 105min
Ohjaaja: Vince Marcello
Käsikirjoittaja: Vince Marcello, Beth Reekles
Tuottaja: Vince Marcello, Ed Glauser, Michele Weisler
Pääosissa: Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi, Carson White, Byron Langley
Katsottu: Netflix
Teinityttö Ellen (King) välit parhaan kaverinsa kanssa uhkaavat mennä poikki, kun hänen ensimmäinen suudelmansa johtaa kiellettyyn romanssiin koulun kuumimman pojan kanssa.

Kun Elle Evans joka ei ole koskaan suudellut, päättää järjestää pussauskopin lukionsa kevätkarnevaaleille, hän löytää yllätyksekseen itsensä suutelemasta hänen salaisen ihastuksensa ja koulun pahimman pojan, Noah Flynnin (Elordi) kanssa. Kipinä heidän välillään syttyy, mutta on vain yksi ongelma; Noah sattuu olemaan hänen parhaan kaverinsa Leen (Courtney) isoveli joka on ehdottomasti vastoin heidän ystävyyden sääntöjään. Ellen elämä kääntyy päälaelleen, kun hän tajuaa olevansa elämänsä suurimman päätöksen äärellä - seuraako sääntöjä vai sydäntään.

The Kissing Booth on klassinen nuorille suunnattu romanttinen komedia. Kaikki kliseiset piirteet löytyy ja onnellinen loppu on matkan varrella ilmestyvistä vastoinkäymisistä huolimatta taattu. Matka onnelliseen loppuun on kuitenkin riittävän mielenkiintoinen erottamaan elokuvan genrensä muista pätkistä, eikä oletettu parhaiden kavereiden välinen suhde ollutkaan niin varma mitä elokuvan alussa ennusteltiin. Juonellisesti elokuva ei tuo mitään uutta tai ihmeellistä elokuvamaailmalle, mutta onnistuu siitä huolimatta olemaan varsin viihdyttävä sekä välttämään taidokkaasti suurimmat kompastuskivet.

Nuoret näyttelijät onnistuvat rooleistaan hyvinkin uskottavasti ja hahmoihin on helppo samaistua, vaikka etenkin kasvoistaan hyvinkin nuorelta näyttävä King herättääkin hieman ristiriitaisia tunteita pyörimällä 1/3 elokuvasta alusvaatteillaan. Courtneylle sopii sympaattisen parhaan kaverin rooli erinomaisesti ja tämä saakin Leen hahmon käsinkosketeltavan aidon tuntuiseksi. Kingin ja Courtneyn välinen dialogi ja yhteistyö on ihailtavaa seurattavaa, ja koko näyttelijäkolmikon kuvauksien aikana hioutunut ystävyys tuntuu herättävän hahmotkin aivan eritavalla henkiin. Elordi puolestaan toimii kliseisesti elokuvan pahana vaihtoehtona vaikka koko pahapoika ego kariseekin hahmosta jo ennen puoltaväliä.
Pääkolmikkoa lukuunottamatta ei hahmoihin päässyt pahemmin luomaan minkäänlaista suhdetta saati mielipidettä vaikka suhteellisen isossa roolissa sivuhahmot olivatkin. Pakollisena pahana toimiva Warren (Langley) oli sivuhahmoista mielenkiintoisin ja olikin kirjoitettu elokuvaan sopivaksi. Pienestä roolista ei kuitenkaan hirveästi kerennyt kuin pintaa raapaisemaan, joten toteutus jäi harmittavan puolitiehen.

Elokuva on kokonaisuutena hyväntuulinen ja sitä myötäilevät kepeä taustamusiikki ja aika-ajoin esiintyvät visuaaliset efektit mm. otteet Ellen ja Leen ystävyyssopimuksen kohdista. Laadukas kameratyöskentely ja lukuisat kuvakulmat takaavat myös paremman kokonaiskuvan tapahtumista, ja katsojan katsetta ohjataan toisinaan myös taka-alalle mistä itse erityisesti pidän. Visuaalisesti elokuva on suorastaan kaunista katsottavaa kun lavasteiden yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja kaikki värit ja valot sulautuvat loistavasti yhteen. Ja vaikka tapahtumapaikkoja onkin useampi, niin niiden välillä ei pompita turhan nopealla tahdilla, vaan katsojalle annetaan lupa hengähtää ja ihastella myös taustalla näkyvää maisemaa.

Itse komedia aspektia ei juurikaan trailerissa nähtyjä kohtauksia enempää ollut. Pienet, mutta kuitenkin toimivat komediavivahteet piristivät muuten ehkä turhankin vakavasävyiseksi romantiikaksi kääntyvää juonta, ja niissä myös katsojalle muistuteltiin minkälaista elokuvaa oltiinkaan katsomassa. Yllätyksellisyyttä juoni olisi ehdottomasti kaivannut lisää, vaikka jouhevasti se kulki nytkin eteenpäin. Kohdeyleisö saa elokuvasta varmasti eniten irti, mutta kyllä sieltä varsin onnistuneita oppeja pystyi vanhempikin katsoja bongaamaan, jos vain osaa tarpeeksi avoimin mielin elokuvaa tarkastella.

★★★-

"You're lucky if you can get even one 
really good best friend in your life