28 January 2018

VUODEN ODOTETUIMMAT

Jälleen on käsillämme uusi erittäin lupaavalta näyttävä elokuvavuosi. Kauhu on suuressa osassa tämän vuoden tarjontaa, mutta mukaan mahtuu myös paljon uudenlaista konseptia sekä vanhoja tuttuja useammankin vuoden takaa. Näyttelijöiden osalta tullaan puolestaan näkemään useampikin pätkä jossa on yhdistetty niin uutta kuin vanhaakin kansakuntaa. Ja halutessasi pääset täältä tuttuun tapaan tutustumaan tuohon tulevaan elokuvatarjontaan tarkemmin.

Devil's Gate 5/1
☆ Traileri vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Juoneltaan se on varmasti suhteellisen peruskauhua muutamalla sound based jump scarella varusteltuna, mutta sci-fi leima mietityttää. Onnistuneena se tekee elokuvasta entistä mielenkiintoisemman, mutta heikosti toteutettuna se peittää alleen ne vähänkään positiivisemmat kohdat. Trailerinkin loppu esitteli ehkä omaan makuuni hitusen liian erikoistehosteyliannokseen viittaavaa materiaalia, mutta annan tällä pätkälle mielelläni mahdollisuuden kun näyttelijäkaartiin on saatu niinkin taidokkaat nimet kun Ventimiglia, Schull sekä Ashmore.

Insidious: The Last Key (Insidious 4) 5/1
☆ James Wan ja Leigh Whannell lunastivat paikkansa mun sydämestä jo 14 vuotta sitten kun ensimmäinen SAW näki päivänvaloa. Sen jälkeen kaksikko on tahoillaan sekä yhdessä luoneet toinen toistaan upeampaa kauhua, ja niistä Insidious on (nopeasti kasvavasta jatko-osa määrästään huolimatta) kavunnut yhdeksi omaksi lempparikseni. Jo pelkästään traileri ja sitä edeltäneet teaserit ovat taattua W + W laatua joten tämä tuskin tulee olemaan pettymys. 

Stratton 5/1
☆ Puhdasta toimintaa sisältävää elokuvaa onkin tässä saanut jo tovin odotella, joten sen synnyttämän aukon täyttäjäksi tämä tuntuisi toimivan paremmin kuin hyvin. Kauhun lisäksi nopeatempoinen toiminta, räjähtelevät rakennukset ja sulavat liikkeet vetävät allekirjoittanutta puoleensa ja ainakin kaikkea tätä Stratton on luvannut tarjota. Dominic Cooper nimikkoroolissa on myös nähtävä, samoin kuin Potter maailmasta toimintaan ponnahtaneen Tom Feltonin roolisuorituskin.

The Strange Ones 5/1
☆ Psykologinen trilleri jossa leikitellään niin hahmojen kuin katsojienkin mielenterveydellä. Elokuva perustuu ennalta-arvaamattomuuteen, ja uskon että se tulee olemaan yksi tämän vuoden mieleen painuvimmista pätkistä. Vaikkei draama genre olekaan ominta alaani niin aina sieltä kuitenkin niitä näyttäviä poikkeuksia putkahtelee esiin - ja tällä on kaikki potentiaali nousta sellaiseksi. Pidetään peukut pystyssä sillä konsepti on oikeasti mielenkiintoinen. Myös Pettyferin roolisuoritusta odotan innolla sillä herrasta ei hirveästi olla kuultu viime aikoina.

Inside 12/1
☆ Hahmojen heikkouksilla ja aistien puutoksilla on leikitelty elokuvissa ennenkin. Kyseinen elokuva käyttää hyväkseen päähahmon kuuroutta, kuten pari vuotta takaperin ilmestynyt Hush. Konsepti ei siis ole sieltä omaperäisimmästä päästä, mutta koska edellä mainittu oli ainakin omaan mieleeni erittäin mielenkiintoinen, niin oli tämäkin pätkä mahdutettava odotetuimpien listaan. Taustajoukoista löytyy Rec -elokuvista tuttu kirjoittaja, joten uskon että elokuvasta löytyy potentiaalia viemään se edes keskiverto kauhujen paremmalle puolelle.


The Midnight Man  19/1
☆ Elokuva yhdistää taidokkaasti pelin ja kauhun, ja kun mukaan heitetään kauhulegenda Robert Englund sekä Lin Shaye, niin lopputulos ei voi olla muuta kuin mun kaltaisen kauhufanin mieleen. Traileri suorastaan naulitsi katseeni tietokoneen ruutuun ja teki siitä ehdottomasti yhden odotetuimmista. Elokuvassa käytetään hahmojen pahimpia pelkojaan heitä itseään vastaan mikä jo itsessään herättää mielenkiintoni. Lähinnä tuotantosuunnittelijana tunnetun Zariwnyn hyppääminen sekä tuottajan että kirjoittajan saappaisiin kieltämättä mietityttää, mutta onneksi mukana on myös Kennedy tasoittamassa tilannetta.

Maze Runner: The Death Cure (Maze Runner 3) 26/1
☆ Labyrintti taitaa olla tällä hetkellä ainut (toistaiseksi) käynnissä oleva nuorille suunnattu elokuvasarja. Itse pidän trilogiasta erityisesti koska se toi aikanaan valkokankaalle raikkaan tuulahduksen sci-fi trilleriä, ilman sitä turhan siirappista rakkaustarinaa. Sama meininki jatkui myös pari vuotta takaperin ilmestyneessä toisessa osassa, joten odotukset ovat hyvin korkealla. Onneksi jo traileri näytti niin lupaavalta, että tähän pätkään tuskin tarvitsee pettyä. Allekirjoittanutta lämmittää myös kovasti Thomas Brodie-Sangsterin pidennetty ruutuaika.

Fifty Shades Freed (Fifty Shades Of Grey 3) 9/2
☆ Jatko-osat eivät tunnetusti ole mieleeni, mutta täytyy myöntää että tämän trilogian päätösosaa odotan jo kovasti. Juoneltaan sarja ei ehkä ole vahvimmillaan, mutta tunnelman luonnissa ja toteutuksessa se loistaa senkin edestä. Lisäksi näyttelijäkaarti on täynnä toinen toistaan upeampia nimiä, joten tätä ei voi jättää näkemättä. Hieman kyllä takaraivossa koputtelee ajatus siitä saako elokuvasarja sittenkään ansaitsemaansa lopetusta.

Permission 9/2
☆ Pitkän parisuhteen ja yhteisen tulevaisuuden suunnittelemisen ongelmia käsittelevä elokuva kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta. Siihen kun lisätään vielä komedia aspektia, helposti samaistuttavaa draamaa sekä muuntautumiskyvyllään allekirjoittaneen sydämestä paikan vienyt Dan Stevens - niin paketti on valmis. Itse en ole kyseiselle elokuvalle vielä sen kummempia odotuksia muodostanut, koska uskon sen toimivan parhaiten ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia tai -luuloja.

Iron Sky: The Coming Race (Iron Sky 2) 14/2
☆ Ensimmäisen Iron Sky elokuvan jälkeen jäi melko tyhjä fiilis. En osannut päättää pidinkö siitä vai en, joten toivon että tämä jatko-osa pystyisi selventämään noita tuntemuksia. Juoni on tuttuun tapaan melko absurdi, mutta komedian kautta uskoisin että siihen pääsee jälleen helposti mukaan. Isot propsit täytyy tietysti antaa dinoista, ja siitä että suomalainen leffasarja jatkaa kasvuaan myös kotimaan ulkopuolella. Itse odotan myös Duudson-Jukan roolisuoritusta.


Black Panther 16/2
☆ Suurena Marvel fanina Black Pantherin oma elokuva on pakko nähdä. Etenkin nyt kun Captain American taru vetelee viimeisiään, on hyvä saada valkokankaalle myös uusia supersankareita omien elokuviensa kera. Boseman on kuin luotu tähän rooliin ja herra lunastikin paikkansa supersankareiden tähtikartalta jo Civil Warissa pari vuotta sitten. Toivon todella ettei tästä tule samanlaista floppia kuin Wonder Womanista, mutta toisaalta Marvelin pätkät ovatkin aina olleet valovuosien päässä DCn vastaavista, joten pidän odotukset korkealla. Myös Martin Freemanin roolisuoritusta jään odottelemaan.

Game Night 23/2
☆ Lukuisista komediapätkistä tunnetut John Francis Daley ja Jonathan Goldstein tulevat taas. Hyväntahtoiseksi tarkoitetun peli-ilta muuttuu äkkiä toiminnan täytteiseksi tosielämän peliksi, josta löytyy vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Huumoria ja toimintaa ei tästä pätkästä varmasti tule puuttumaan - siitä pitää huolen näyttävä näyttelijäkaarti joka pitää sisällään niinkin kovia nimiä kun Rachel McAdams, Jason Bateman ja Lamorne Morris. Vuoden odotetuin komedia.

Death Wish 2/3
☆ Eli Rothin ohjaama ja mm. Bruce Willisin näyttelemä elokuva ei voi olla kuin puhtaan raakaa toimintaa täynnä. Ja kuten aiemmin mainitsin niin kunnon toimintaelokuvia onkin tässä saanut jo tovin odotella. Juoneltaan elokuva vaikuttaa mielenkiintoiselta, koska sankarit - muodossa kuin muodossa - on allekirjoittaneen mieleen. Hippusellinen hyväntuulista tilannekomiikkaa tekee elokuvasta helpommin lähestyttävän, muttei kuitenkaan vie ruutuaikaa siltä itse toiminnalta.

The Strangers: Prey at Night (The Strangers 2) 9/3
☆ Bryan Bertino jatkaa The Strangersin jatko-osan kirjoittana näin 10 vuoden jälkeen. Ensimmäinen osa toi aikanaan uutta näkökulmaa tavanomaisiin kotiin tunkeutumis kauhuihin ja toimi näin ollen genrensä edelläkävijänä. Tositapahtumiin perustumisesta voi olla montaa mieltä, mutta juoneltaan ainakin ensimmäinen osa onnistui luomaan riittävän realistisen sekä hyytävän jännittävän tunnelman. Innolla odotan mitä tällä vuosikymmenellä on sarjalle tarjottavanaan.

Love, Simon 16/3
☆ Hyväntuulinen ja ennen kaikkea inspiroiva draama rikkoo tunnetun rakkaustarinan kaavaa reilulla kädellä. Elokuvassa käsiteltävät aiheet ovat sekä ajankohtaisia, että pistävät katsojansa miettimään niin omaa kuin ympärillään olevienkin ajatusmaailmaa. Vaikka tässä käsiteltävät aiheet ovatkin vakavia, niin niistä ollaan saatu helpommin lähestyttäviä lisäämällä huumoria. Toivon kovasti ettei huumoria ole kuitenkaan liikaa, jotta tietynlainen vakavuus säilyy läpi elokuvan. Näyttelijäkaarti näyttää erityisen hyvältä, ja etenkin suuressa nousussa olevan Nick Robinsonin roolisuoritusta odotan kovasti.


Truth or Dare 27/4
☆ Harmiton ja etenkin juomapelinä suosittu peli muuttuu kaikkea muuta kuin harmittomaksi kun sinulle osoitettu totuus on paljastettava tai tehtävä suoritettava - muuten kuolet. Konsepti on enemmän kuin mielenkiintoinen ja jo pelkästään traileri piti tiukasti kiinni otteessaan. Oikeanlainen tunnelma on taattu kun puikkoihin on kiinnitetty mm. Get Out, The Purge sekä Happy Death Day -elokuvista tuttu tuottaja Jason Blum. Tässä sinä et pelaa peliä vaan peli pelaa sinulla, kirjaimellisesti. Juoni on helposti lähestyttävä koska enemmistö on vähintäänkin edes kuullut kyseisestä pelistä. Myös niin sanotusti "normaalit" hahmot tekevät pätkästä vielä enistäkin samaistuttavamman ja näin ollen tunnelma on juuri kohdeyleisölleen suunnattu. Näyttelijäkaartiin on valittu nuoria, mutta taidokkaita näyttelijöitä, joten senkin vuoksi odotan tätä pätkää kovasti.

Avengers: Infinity War (Avengers 3) 4/5
☆ Avengersin kolmas ja samalla Infinity War'in ensimmäinen osa on ehdottomasti yksi tämän vuoden odotetuimmista elokuvista. Se puhutti ihmisiä ympäri maailmaa jo ennen kuin sarjan toinen osa oli edes ajatuksen tasolla ja sama jatkuu yhä. On täysin varmaa että meidän alkuperäisten Marvel -sarjakuvien ystävien tunteita tullaan tämän pätkän kohdalla repimään, tavalla tai toisella. Elokuvakokemus tulee olemaan myös yhtä tunteiden vuoristorataa, mutta voin uskoa että sitä se tulee olemaan myös niille jotka ovat pelkästään näiden elokuvien ystäviä. Valkokankaalla tullaan tuttuun tapaan näkemään toinen toistaan upeampia näyttelijöitä, sankareita sekä antisankareita. Myös uusia ja odotettuja hahmoja tullaan näkemään, mikä tietenkin lämmittää kaltaiseni supersankari fanin sydäntä. Käsillämme voi hyvinkin olla tämän vuosisadan isoin elokuva, joten odotukset ovat kovat.

Slender Man 18/5
☆ Miltein vuosikymmen sitten luotu ja viimeistään kuusi vuotta sitten pelin muodossa maailmanlaajuisen huomion saanut hahmo saa vihdoin oman elokuvansa. Itse olen tätä pätkää odotellut kuumeisesti jo pari vuotta kun sitä ensimmäistä kertaa alettiin suunnittelemaan, mutta näin trailerin nähneenä odotukset eivät ole enää yhtä korkeat. Potentiaalia elokuvalla on vaikka kuinka paljon, mutta ainakaan toistaiseksi en itse ole kovin vakuuttunut siitä saako tuo kasvoton hahmo ansaitsemaansa tulkintaa elokuva muodossa. Kauhukonkari Javier Botet saa varmasti hahmoon omanlaista hyytävää piirrettään, mutta kysymys kuuluu; riittääkö se?

Solo: A Star Wars Story 25/5
☆ Voi hyvin olla ettemme tule tätä pätkää näkemään vielä tänä vuonna, mutta lähivuosina kyllä. Itse olen hurahtanut Star Warsin ihmeelliseen maailmaan vasta äskettäin ja ehkä senkin vuoksi kiinnostukseni tätä oman lemppari hahmoni Han Solon elämästä kertovaa elokuvaa kohtaan on niinkin korkealla. Alden Ehrenreich sopii nuoren Solon rooliin kuin nenä päähän ja itse tuskin maltan odottaa mitä kyseinen hahmo on ennen varsinaista SW -sarjaa puuhaillut. Upeaakin upeampi monilahjakkuus Woody Harrelson tietysti kruunaa näyttelijäkaartin pelkällä olemassa olollaan.

Deadpool 2 1/6
Guardians of the Galaxy'n tavoin Deadpool on supersankarielokuva joka poikkeaa siitä tavanomaisesta supersankarielokuva-muotista hyväntuulisen ja ronskinkin huumorinsa avulla. Wade ja Peter Quill ovat hämmästyttävänkin samanlaisia jos hahmoja lähtee keskenään vertailemaan. Se ei ole kuitenkaan huono asia, sillä mielestäni SS -maailma kaipaa tämän kaltaisiakin hahmoja ja näin ollen myös tämän kaltaisia elokuvia. Niiden jotka eivät noista tavanomaisista supersankarielokuvista ehkä niinkään pidä, on huomattavasti helpompi lähestyä tämän kaltaista pätkää ja näin myös nauttia elokuvakokemuksestaan enemmän.


Jurassic World: Fallen Kingdom (Jurassic Park 5) 22/6
☆ Dinosaurukset ovat aina olleen lähellä sydäntäni ja varmasti osasyyllisiä ovat tähän olleet nuo legendaariset ja alkuperäiset Jurassic Park elokuvat joiden kanssa olen saanut kasvaa. Olin hyvin skeptinen kun ilmoitettiin dinopuiston avaavan ovansa 14 vuoden jälkeen. Toisaalta hypin ilosta että oma ikilempparini tulee jälleen valkokankaalle, mutta toisaalta pelkäsin että se tulee pilaamaan tuon täydellisyyttä hipovan konseptin. Kaikki epäluulot osoitettiin kuitenkin vääräksi kun sarjan uudelleen herättäjä täytti ja ylittikin kaikki ne pienimmätkin odotukset mitä en osannut edes kuvitella omaavani. Ylitsepääsemätön vihani jatko-osia kohtaan on vuosi vuodelta pienentynyt ja nyt jopa odotan tätä jatko-osaa innolla. Tällä kertaa dinoja uhkaa sukupuutto all over again ja Owen Grady on jälleen pelastamassa päivää. En voi myöskään tarpeeksi painottaa sitä miten innoissani (ja todellakin tarkoitan että INNOISSANI) olen kun kuulin että Goldblum palaa Ian Malcolmin rooliin!

The Purge: The Island (The Purge 4) 4/7
☆ The Purge toi aikanaan raikkaan tuulahduksen kauhugenreen ja nyt parin jatko-osan jälkeen pääsemme vihdoin tarkastelemaan mistä kaikki todella alkoi. Tämä osa tulee nimenomaan perustumaan siihen mikä johti tuon 2013 vuonna ilmestyneen ensimmäisen osan tapahtumiin. Vaikka pieniä viitteitä olemmekin Purgen taustatarinasta jatko-osien myötä saaneet, niin itseäni ainakin kiinnostaa (kaikissa elokuva- ja tv-sarjoissa) motiivit niiden takana. Toivottavasti tämä osa vastaa kaikkiin niihin kysymyksiin mitä emme aiemmin ole vielä saaneet.

Ant-Man and the Wasp (Ant-Man 2) 6/7
☆ En sano että ensimmäinen osa olisi ollut huono, mutta ei se yltänyt myöskään aivan sinne hyvien elokuvien joukkoonkaan. Jotain siitä vain puuttui. Vaikka hahmona Ant-Man onkin kiinnostava ja hahmon tarinan jatkumoa kovasti odotankin, niin en silti muodosta tälle pätkälle turhan suuria odotuksia. Toivon että tämän jatko-osan myötä pysyn vihdoin luokittelemaan sarjan hyviin tai huonoihin elokuviin. Tai vähintäänkin saisin selvyyden mikä siitä jäi puuttumaan/mitä olisi tarvittu enemmän.

The Nun 13/7
☆ James Wanin elokuvia odotan aina kuin kuuta nousevaa, koska tiedän niiden aina olevan tajuttoman hyviä, uudenlaisia ja kokonaisuudeltaan toimivia. The Nun -elokuvan referenssejä, teasereita ja easter egg'ejä ollaan nähty jo useammassakin herran aiemmassa elokuvassa, joten kiinnostus kyseistä pätkää kohtaan on tässä vuosien saatossa vain kasvanut kasvamistaan. Kronologisesti kyseinen pätkä tulee siis olemaan sekä The Conjuring että Annabelle -elokuvien esiosa, ja itse jään ainakin enemmän kuin innolla odottamaan tarinaa Valakin elämästä.

Venom 5/10
☆ Venom on antanut odotuttaa itseään jo muutaman vuoden ajan, joten toivon todella että odotus myös tässä tapauksessa palkitaan. Spider-Man 3 (2007) nähtiin Venom ensimmäistä kertaa valkokankaalla ja itse rakastuin hahmoon samantien. Odotin kovasti hahmon ilmestymistä The Amazing Spider-Man -elokuvissa - mutta turhaan, eikä hahmo näillä näkymin ole tekemässä comebackia myöskään Spider-Man: Homecoming -elokuvissakaan. Senkin vuoksi täysin Venomin ympärille rakennettu täyspitkä elokuva on juuri se minkä vuoksi toivon syksyn tulevan nopeasti.


Elokuvien osalta vuosi 2018 näyttää ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin hyvältä. Osa listan pätkistä on saanut ensi-iltansa rapakon takana jo viime vuoden puolella, mutta tänne meille ne olisi rantautumassa onneksi ihan näillä näppäimillä. Lisäksi listaan olisi yltänyt myös The Predator, Mission: Impossible 6, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Bumblemee, Aquaman, Alien 5, Assassin's Greed 2 (en tosin ihmettelisi vaikka saisimmekin ensimmäisen osan tavoin odotella tätä muutaman vuoden), Fever Heart, Gags, How It Ends, Kung Fu Panda 4, Madagascar 4, Now You See Me 3, Suicide Squad 2 sekä The Conjurig 3. Mutta koska näistä ei vielä sen enempää tiedetä niin en myöskään itse lähde niistä sen enempää kertomaan.