13 December 2016

MASK MAKER

Valmistusvuosi: 2011
Genre: Kauhu
Kesto: 86min
Ohjaaja: Griff Furst
Käsikirjoittaja: Eric Miller, Jake Kennedy
Tuottaja: Charlotte Gabler, Daniel Lewis
Pääosissa: Nikki Deloach, Stephen Colletti, Annabella Casanova, Ross Britz, Terry Kiser
Katsottu: DVD
Kun nuori epämuodostunut poika todistaa äitinsä kuoleman, tulee hän takaisin kostamaan niille jotka uskaltautuvat hänen tontilleen.

Jälleen kerran on käsittelyssä elokuva jonka kansitekstit hämäävät pahemman kerran. Tämä ei nimittäin missään nimessä ole mestariteos, eikä se todellakaan nouse klassikoksi. Katselukokemuksen jälkeen käteen jäi vain ja ainoastaan lopputuloksena kopioitu konsepti kehnolla toteutuksella. 

Ideoita on jälleen poimittu vähän sieltä ja täältä, mutta itse murhaajakonsepti on kuin suora Leatherfacen kopio. Asettelu on lähes identtistä ja täysi mielikuvituksen puute pudottaa elokuvalta roimasti pisteitä. Yhtäläisyyksiä ei olla edes yritetty peitellä, vaan sitä esitellään kirkkain silmin "ennennäkemättömänä mestariteoksena".

Kopiointi ei ole kuitenkaan ainut elokuvan kulmakivi. Hahmot ovat ilmeettömiä, luonnottomia, raivostuttavia sekä kaikessa yksinkertaisuudessaan typeriä. Kiserin sivurooli Mr. Peckinä oli ehdottomasti niitä harvoja hyviä puolia tässä pätkässä - ellei jopa se ainoa. Peckin kommentit suorastaan tihkuivat itseironiaa ja mustaa huumoria ja onnistuivat näin ollen jopa pariin otteeseen naurattamaan. 
Muutoin huumori on liian väkinäistä ja "turhan fiksua". Sitä viljellään turhankin paljon koko elokuvan ajan ja dialogi hahmojen välillä suorastaan perustuu tähän muka-hauskaan, mutta lähinnä kuitenkin vain kuivaan huumoriin. 

Juonenkäänteet ovat ennalta-arvattavia läpi elokuvan, eikä sitä luvattua mehukasta twistiä koskaan tullut. Pätkä ei erotu millään osa-alueella edukseen genressään vaan kantaa virkaa yhtenä aikamme turhimpana elokuvana. Kontrastit ja äänenlaatu olivat jopa idie-leffaksi huonot, eivätkä efektitkään vakuuttaneet. 

TL;DR Kansitekstiin ei aina kannata uskoa.

-

"Meet your maker