26 December 2016

HOW TO BE SINGLE

Valmistusvuosi: 2016
Genre: Komedia, draama
Kesto: 110min
Ohjaaja: Christian Ditter
Käsikirjoittaja: Abby Kohn, Dana Fox, Liz Tuccillo, Marc Silverstein
Tuottaja: Dana Fox, Jon Rickard, Katie Silberman
Pääosissa: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie, Anders Holm, Damon Wayans Jr, Nicholas Braun, Jake Lacy
Katsottu: DVD
On olemassa oikea tapa olla sinkku, väärä tapa olla sinkku, ja sitten... on Alice. Ja Robin, Lucy, Meg, Tom ja David. New York on täynnä yksinäisiä sieluja etsimässä sitä oikeaa, olkoon se rakkautta, hetken huumaa tai jotain siltä väliltä. Ja jossain pikkutuhmien tekstareiden ja yhden illan juttujen välissä näiden naimattomien täytyy oppia elämään sinkkuna maailmassa, jossa rakkauden määritelmä muuttuu jatkuvasti. Öiset seikkailut kaupungissa, joka ei koskaan nuku, eivät ole koskaan olleet näin hauskoja.

How to Be Single sukeltaa sinkkuuden ytimeen esittäen joukon erilaisia sinkkuja, sekä erilaisia tapoja olla sinkku. New Year's Eve ja Valentine's Day -elokuvien tapaan tässäkin seurataan monen hahmon elämää sekä kehitystä joten jokainen katsoja pystyy varmasti löytämään pätkästä juuri sen samaistuttavimman hahmon.

Komedia on luonnollisesti vahvasti mukana alusta asti, mutta pätkä ei kuitenkaan noudata sitä peruskomedian kaavaa. Draama on vahvasti mukana sekoittamassa pakkaa ja se tuleekin helposti monelle yllätyksenä kun elokuva ei etenekään tutulla tavalla. Peruskomediasta poiketen tämä antaa katsojalleen aikaa jäädä miettimään tapahtumia, joten juoni tuntuu seisovan paikallaan useampaankin otteeseen.

Elokuva on leppoisan kevyttunnelmallinen, muttei saa aikaan kuitenkaan niitä kaivattuja, hervottomia naurukohtauksia. Hauskaksi tarkoitetut kohtaukset pistävät kyllä hymyilemään ja osa jopa vähän naurahtamaan, mutta mikään ei kuitenkaan yllä sinne kaivatulle tasolle. Suurinosa vitseistä on kirjoitettu tuolle rempseälle ikisinkulle Robinille ja se syö muiden hahmojen viihdyttävyysarvoa suuresti.

Wilsonin porskuttaen tapansa mukaan vahvalla roolisuorituksellaan läpi elokuvan, jäävät muut hahmot vähän liiankin mitäänsanomattomiksi. Johnsonin Alice on ehkä naishahmoista samaistuttavin, mutta jää huolestuttavasti Wilsonin jalkoihin pääosastaan huolimatta. Mannin hahmoa Megiä olisi ollut mukava seurata enemmän, vaikkei tämän parisuhde ihan sieltä realistisimmasta päästä ollutkaan.
Elokuvan miehet suoriutuivat rooleistaan myös kunnialla vaikkei mitään tajunnanräjäyttäviä suorituksia nähtykään. Lacyn hahmo Ken on juuri sellainen mies jonka varmasti kuka tahansa ottaisi vierelleen, mutta kaikista hahmoista löytyi niitä, hyviä ja huonoja piirteitä joihin tosielämässäkin on törmännyt.

Ääneen on elokuvassa selvästi panostettu ja soundtrack onkin täynnä toinen toistaan upeampia kipaleita. Musiikkia soitetaan juuri oikeissa kohdissa - ei liian paljon eikä liian vähän. Kuvausryhmälle kuuluu myös iso kiitos hienoista otoksista. New York kuvataan juuri niin mielenkiintoisen ja kauniina kun se on ja lopun Grand Canyon kohtaus on lähes henkeäsalpaavan upea.

Kokonaisuutena elokuva on varsin toimiva. Se on naisille suunnattu hyvänmielen komedia, joka kuvaa stereotyyppisesti sinkkuuden hyvät ja huonot puolet kompaktina kokonaisuutena. Hahmojen kasvua oli hienoa seurata tuo melkein kaksituntinen ja elokuvan opetukset kolahtivat ainaki allekirjoittaneeseen kovaa. Odotukset olivat ehkä vähän turhan korkealla, mutta ei elokuva silti tuottanut pettymystä.

+

"If you're not having fun being single,
 then you're not doing it right