04 September 2016

ARE YOU SCARED?

Valmistusvuosi: 2006
Genre: Kauhu
Kesto: 76min
Ohjaaja: Andy Hurst
Käsikirjoittaja: Andy Hurst
Tuottaja: Michael Feifer
Pääosissa: Alethea Kutscher, Erin Consalvi, Brad Ashten, Carlee Avers, Kariem Marbury, Soren Bowie
Katsottu: Netflix 
 
Kuusi kidnapattua teiniä herää hylätystä tehtaasta ja huomaa joutuneensa keskelle kieroutuneen pelottavan tositv:n kuvauksia.

SAW toi aikoinaan raikkaan tuulahduksen uudenlaista slasheriä ja siitä lähtien sen konseptia on jopa häikäilemättömästi lähdetty kopioimaan. Villaisella painettuja toisintoyrityksiä ollaan nähty jos jonkinlaista ja Are You Scared on ehdottomasti yksi niistä pahimmista.

Elokuvan pitäisi olla kauhua, mutta lopputulos on pikemminkin komediaa. Huono yritys luoda tasokasta jännitystä ja kahua romuttuu jo alkumetreillä, ja virheitäkin löytyy niin paljon ettei niitä jaksa edes laskea.

Pätkä on niin häikäilemätön SAW -kopio sekä kokonaisuudessaan niin onneton tekele, että on vaikea kuvitella miten tälläistä on kehdattu edes julkaista. Parempia erikoistehosteita näkee jopa monien amatöörien YouTube -videoissa, juoni on mitäänsanomaton ja hahmot on suunniteltu pelkiksi kidutusobjekteiksi, joista ei mitään syvällisempää voi edes saada irti. Pakollisiin kuolemiin ei olla käytetty hippuakaan mielikuvitusta ja loppukohtaus on ehdottomasti viimeinen naula tämän kamalan tuotoksen arkkuun.

Puinen ohjaus, tökkivä käsikirjoitus, amatöörimäiset näyttelijät, naurettavan huonot tehosteet, sekä ala-arvoinen kuvaustyö, värimaailma ja äänenkäyttö loivat koko elokuvan päälle liian tumman pilven jotta sillä olisi ollut edes jonkinlaista mahdollisuutta nousta (edes) katsomisen arvoisten elokuvien joukkoon. Jos jotain positiivista on pakko sanoa, niin se on kesto. Tunti ja kuusitoista minuuttia on silti liikaa tämänkaltaiselle pätkälle.

Kun lopputekstit vihdoin pamahtivat verkkokalvoille, en voinut muutakuin miettiä miksi tähänkin projektiin on upotettu niin valtava määrä dollareita. Huonosti toteutettujen gore-efektien sekä jo kertaalleen kulutetun juonen lisäksi pätkällä ei ole mitään relevanttia tarjottavaa.

-
  
"Play the game or die