14 August 2016

THE OUIJA EXPERIMENT 2: THEATRE OF DEATH

Valmistusvuosi: 2015
Genre: Kauhu
Kesto: 86min
Ohjaaja: Israel Luna
Käsikirjoittaja: Israel Luna
Tuottaja: Tom Zembrod
Pääosissa: Shanon Snedden, Swisyzinna, Justin Armstrong, Sally Greenland, Jessica Willis
Katsottu: Netflix

Yleisö jää kiikkiin teatteriin, kun saaliinhimoinen henki saa kutsun ouija-laudan välityksellä ja pääsee vapaaksi.

Theatre of Death on täydellinen esimerkki siitä, ettei umpisurkeasta elokuvasta kannata lähteä tuottamaan umpisurkeaa jatko-osaa. Pari vuotta aiemmin ilmestyneessä ensimmäisessä osassa oli sentään yritystä, mutta tätä tehdessä on tainnut tekijöiden taidot ja ideat jäädä narikkaan. 

Elokuvan juoni on hyvin rakoileva ja konseptista on vaikea saada minkäänlaista otetta. Ensimmäisestä osasta tutut hahmot esittävät itseään, että olisivat näytelleet ensimmäisen osan hahmoja ensimmäisessä osassa...make sense? Huonoa juonta paikkaillaan jälleen turhilla kohtauksilla joissa hahmot seisovat paikallaan tekemättä yhtään mitään. 

Koska näyttelijäporukka on pitkälti ensimmäisestä osasta tuttua, ovat hahmot myös tuttuun tapaan yhtä jäykkiä sekä ilmeettömiä. Hahmoihin ei tässäkään osassa saa sen lähempää tuttavuutta, eivätkä uudet hahmot jaksa edes kiinnostaa. Dialogi jatkuu yhtä teennäisenä ja silloin tällöin ilmoille pilkahtelevat, huumoriksi tarkoitetut onelinerit eivät vain yksinkertaisesti iske. Michael on hahmoista jälleen se samaistuttavin, mutta parannusta ensimmäisestä osasta on vaikea huomata.

Tunnelma on läpi elokuvan enemmän koominen kuin hyytävän jännittävä. Gore-efektejä ollaan lisätty, mutta äärimmäisen huonolla maulla työstettynä eivätkä jump scaretkaan ole sieltä skarpeimmasta päästä. Kliseisyys paistaa elokuvasta pitkälle ja herääkin kysymys, miksi tämä pätkä on ylipäänsä nähnyt päivänvaloa?

Lyhykäisyydessään koko The Ouija Experiment -sarja on tuhoon tuomittu jo tekovaiheessaan. Ideat ovat olleet selkeästi vähissä ja yritys luoda sarjasta erilainen on jäänyt auttamatta puolitiehen tekijöiden taidottomuuden vuoksi. Lähes olematon konsepti kääntyy nopeasti itseään vastaan eivätkä suhteellisen kokemattomat näyttelijät pysty sitä yksinään pelastamaan. Jos ensimmäisessä osassa oli havaittavissa pieniä valonpilkahduksia ok -elokuvalle, niin tässä ne on heitetty mustassa jätesäkissä helvetin syövereihin. Tästä pätkästä on rehellisesti vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa, joten eiköhän se kerro jo kaiken oleellisen.

-

"Hell will be unleashed