11 August 2016

DISASTER L.A.

Valmistusvuosi: 2014
Genre: Toiminta, sci-fi, kauhu
Kesto: 82min
Ohjaaja: Turner Clay
Käsikirjoittaja: Turner Clay
Tuottaja: Turner Clay, John Clay
Pääosissa: Garrett Bales, Ali Williams, Justin Ray, Francisco Froes, Dennis Leech, Jerod Meagher, Michael Taber
Katsottu: Netflix
Meteorisuihku iskee Los Angelesiin vapauttaen myrkyllistä savua ympäri kaupunkia, saaden ihmisissä aikaan fyysisiä ja rajuja muutoksia. Pieni joukko eloonjääneitä aikoo jättää kaupungin suunnatessaan rannikolle turvaa etsien.

Zombileffoja on vuosien aikana tullut nähtyä jos jonkinlaista ja aina tekijöillä on ollut samat suunnitelmat; "tehdään tästä elokuvasta erilainen ja parempi kuin muista". Tällä kertaa tekijöillä meni kuitenkin pahasti suunnitelmien ja toteutuksen kanssa vikaan, koska tätä pätkää katsoessa ei edes tajunnut katsovansa zombileffaa.

Realistisuus oli tästä elokuvasta kaukana. Oli kriisi sitten kuinka suuri tahansa, ei Losin kokoinen kaupunki silmänräpäyksessä tyhjene. Ihmisiä ei päähahmojen lisäksi nähdä kuin kourallinen. Itse zombit on taas luotu erittäin huonosti ja täysin tyypillisiltä piirteiltään poiketen nopealiikkeisiksi. Tämä tosin osittain nostatti elokuvan tunnelmaa koska onhan nopeat elävätkuolleet ehdottomasti pelottavimpia kuin kaukana perässä raahustavat.

Hahmot ja näyttelijät ovat halpisleffalle tyypillisen idioottimaisia. Jossain vaiheessa pätkää huomasi toivovansa että kaikki heistä joutuisivat elävänkuolleen makupalaksi mahdollisimman nopeasti, sillä kenenkään raa'aksi tarkoitettu kuolema ei herättänyt minkäännäköisiä tunteita. Toisaalta eipä tätä pätkää olisi edes tasokkaat näyttelijät pystyneet pelastamaan.

Pieni budjetti huokuu elokuvasta kauas, muttei sen pitäisi yksistään olla peruste huonolle elokuvalle. Ohjauksella ja kirjoituksella on väliä, mutta tässä pätkässä ei näy edes yritystä kummankaan osalta. Koko kestonsa ajan elokuva yrittää päättää haluaako se olla zombileffa vai apokalyptinen trilleri, ja näin ollen käteen ei jää yhtään mitään. Mitäänsanomatonta juonta oli puuduttavaa seurata varsinkin kun se oli aivan liian usein ristiriidassa itsensä kanssa.

Mukiinmenevä alku siivittyy nopeasti tasaiseksi puuroksi. Lopussa sitten iskee se todellinen katastrofi, joka luo jokaiselle katsojalle eturivin paikan unohtumattoman lapsellisen ja tyhmän lopun todistamiseen. Ideaton ja tönkösti eteenpäin kulkeva sekundaleffa, jota olisi ollut vaikea pelastaa.



"The last zombie apocalypse
begins here