27 July 2016

THE OUIJA EXPERIMENT

Valmistusvuosi: 2011
Genre: Kauhu
Kesto: 88min
Ohjaaja: Israel Luna
Käsikirjoittaja: Israel Luna 
Tuottaja: Josey Wells
Pääosissa: Justin Armstrong, Dave Clark, Leah Diaz, Belmarie Huynh, Swisyzinna, Carson Underwood, Eric Window
Katsottu: Netflix
Traileri

Viisi internet-tähteydestä haaveilevaa ystävää päättää kokeilla salaperäistä Ouija-lautaa ja filmata pelisessionsa. Keskenään naljaillessa nuoret kuitenkin unohtavat pelin säännöt, eikä aikaakaan, kun jotain pahaenteistä alkaa tapahtua... 

The Ouija Experiment niittää kaikki kauhukliseet sekä villaisella painetut säikyttelykohtaukset yhteen. Konsepti on jo itsestään niin puhkikulutettu, ettei näin heikolla yrityksellä pysty yllättämään, saati miellyttämään oikeastaan ketään.

Kliseisesti sanoinkuvaamaton pahuus herää jälleen kerran henkiin. Tällä kertaa pois on kuitenkin jätetty ne hahmojen näyttävät kuolemat, jotka edes jollain tapaa paransivat kyseisen genren leffoja, jättäen jäljelle ainoastaan turhanpäiväisiä säikyttely yrityksiä. Omaperäisiä ideoita ei ole havaittavissa joten vastaavanlaisista pätkistä on vaikea erottua ainakaan edukseen.

Näyttelijät ovat toinen toistaan jäykempiä ja ilmeettömimpiä. Hahmoihin ei tee edes mieli tutustua sen syvemmin, eikä elokuva edes anna tähän mahdollisuutta. Dialogi hahmojen välillä on typerän teennäistä ja aiheuttaakin tasaisin väliajoin myötähäpeää. Armstrongin näyttelemä Michael on huonoista hahmoista lähestyttävin ja samalla samaistuttavin, muttei tämäkään suoritus kovin vakuuttava ole.

Oikeanlainen tunnelma uupuu kokonaan tästä pätkästä. Pelkoa pyritään luomaan pelkillä kovaäänisillä ja ennalta-arvattavilla jump scareilla, sekä muilla yhtä halvoilla tempuilla joita ollaan nähty jo kaikissa muissakin genren elokuvissa. Jännitystä ja elokuvan kestoa venytetään turhilla kohtauksilla joissa hahmo seisoo paikallaan miettien mitä seuraavaksi.

Pieniä ja hetkellisiä valonpilkahduksia elokuvaan on kuitenkin sisällytetty. Jos potentiaalisia kohtauksia olisi lähdetty viemään oikeaan suuntaan olisi lopputulos ollut varsin toisenlainen. Vaikka elokuva onkin huono, ei se kuitenkaan ole sieltä umpisurkeiden pätkien joukosta.

+
   
"It's just a game,
isn't it?