13 April 2016

WHAT TO WATCH

ZOO
zoo

Jackson Oz on nuori yhdysvaltalainen eläintieteilijä, joka pyörittää Afrikassa safareita ystävänsä Abrahamin kanssa. Maailmaa järkyttää äkilliset ja väkivaltaiset eläinhyökkäykset. Oz yhdistää hyökkäykset isänsä kiistanalaisiin ihmiskunnan uhkista tehtyihin teorioihin. Los Angelesissa puolestaan toimittaja Jamie Campbell aikoo saada skuupin eläinhyökkäysten taustasta ja tarvitsee siihen avukseen eläinlääkäri Mitch Morganin. Kun eläinhyökkäykset kehittyvät vakavammiksi ja paremmin organisoiduiksi, Ozilla ja muilla on kiire keksiä, mistä outo käytös johtuu. Perustuu James Pattersonin jännittävään bestseller-kirjaan.

Sarja on koukuttava jo ensimmäisestä kohtauksestaan asti. Juoni on toimiva sekä nopeatempoinen, eikä tulevia tapahtumia pysty heti kättelyssä ennustamaan. Jännittävät juonenkäänteet tuovat sarjalle mukavasti lisäpuhtia. Eläinten liika tietokonemaisuus häiritsi aika-ajoin, mutta koska konsepti on itsessään niin toimiva niin sen ei kannata antaa pilata koko sarjaa. Pidemmälle sarjaa katsoessa herää kysymys; miksei näin voisi oikeastikin tapahtua?

LIMITLESS
limitless

Uusi amerikkalainen jännityssarja on jatkoa samannimiselle menestyselokuvalle. Brian Finchin elämä junnaa paikallaan, kunnes hän tutustuu lääkkeeseen, joka tehostaa käyttäjänsä aivotoimintaa. Aineen avulla Brian muuttuu huippuälykkääksi ja päättää käyttää uusia kykyjään FBI-agentti Rebecca Harriksen auttamiseen. Brian tutustuu myös mystiseen senaattoriin, joka tuntee lääkkeen ja sen sivuvaikutukset perin pohjin. 

Rikossarjoja löytää tänäpäivänä joka lähtöön, mutta Limitless onnistuu erottumaan näistä edukseen helposti lähestyttävien hahmojen sekä rennon huumorin avulla. Jaksot on rakennettu mielenkiintoisiksi ja juoni kulkee sujuvasti eteenpäin. McDormanin erinomaiset ilmeet ja eleet saavat hahmon heräämään henkiin aivan uudella tavalla, ja Cooperin hahmon esiintyminen sarjassa toi mukanaan kaivattua jatkumoa.

MR. ROBOT
mrrobot

Tammikuussa 2016 parhaan tv-draamasarjan Golden Globen voittanut huipputrilleri Mr. Robot kuvaa dystopiaa, jossa huippuälystä ja teknologiasta on tullut ihmiskunnan ylin ystävä ja samalla vaarallisin vihollinen. Ne jotka hallitsevat virtuaalimaailman, hallitsevat myös reaalimaailmaa. Missä kulkee oikean ja väärän raja, jos sinulla on äkkiä rajattomat vaikutusmahdollisuudet mutta myös vastuu tekemistäsi valinnoista? Televisiosarja seuraa Elliot Aldersonia, tietoturva-asiantuntijaa joka vapaa-ajallaan toimii hakkerina. Elliot näkee myös harhoja, mikä tekee hänestä epäluotettavan kertojan.

Mr. Robot on älykäs ja ennenkaikkea upeasti luotu sarja. Päähahmojen mielenterveydellä leikitään ja jopa katsojana tulee kyseenalaistettua kaikki mahdollinen. Malek saa masennuksesta ja sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivän Elliotin heräämään upeasti henkiin ja tämän roolisuoritusta onkin ilo katsella. Juoni on riittävän yllätyksellinen ja normaalista poikkeava kerrontatapa lisää mielenkiintoa.

BELIEVE
believe

Believe on amerikkalainen scifiä, draamaa ja fantasiaa yhdistelevä sarja, jonka on luonut nimekäs monitaituri Alfonso Cuarón. Tuotantoryhmän kärkinimiin kuuluu myös J. J. Abrams. Sarjassa seurataan Bo:ta, jolla on erikoisia, hallitsemattomia voimia. Vankilasta paennut Tate ilmestyy suojelemaan tyttöä, ja heidän välilleen muodostuu erityinen side.

Sarja on pehmitetty sekoitus Heroes ja 4400 -sarjaa. Mielenkiintoinen konsepti veti alusta asti puoleensa ja juoni on kieltämättä toimiva vaikka samantyyppisiä sarjoja onkin nähty jo aiemmin. Päähahmot ovat helposti lähestyttäviä ja pieni huumori tuo sarjalle vain plussaa. Yliluonnollisilla voimilla ei mässäillä, vaan sarjassa keskitytään enimmäkseen hahmojen omaan nokkeluuteen selvitä vaikeista paikoista.

MINORITY REPORT 
minorityreport

Minority Report jatkaa vuonna 2002 ilmestyneen, samannimisen elokuvan tarinaa 11 vuotta myöhemmin. Rikoksia ehkäisevä yksikkö on lakkautettu, ja murhia ennustaneet ovat päässeet vapauteen. Yksi heistä on Dash, joka päätyy auttamaan etsivä Lara Vegaa ehkäisemään ja ratkaisemaan tulevaisuudessa tapahtuvat rikokset.

Pitkälle tulevaisuuteen perustuva rikossarja toimii raikkaana tuulahduksena tässä rikossarjojen täyteisessä sarjameressä. Tulevaisuuden hienot vehkeet ja niiden toiminta vetää puoleensa, sekä idea rikoksien ennaltaehkäisystä toimii konseptina erinomaisesti. Näyttelijät suoriutuvat rooleistaan kunniakkaasti ja etenkin Sandsin empaattiseen hahmoon on helppoa samaistua.