16 July 2015

WHAT TO WATCH

PRETTY LITTLE LIARS
Traileri

Kuohuvaan lukiomaailmaan sijoittuva draamasarja neljästä tytöstä, jotka yhdistävät voimansa saatuaan pelottavia viestejä mystisesti kadonneelta entiseltä ystävältään Alisonilta. Viesteissä uhataan paljastaa tyttöjen valheet ja kipeimmät salaisuudet... Sarja perustuu Sara Shepardin suosittuihin kirjoihin.

Valehtelevat Viettelijät on täynnä teinidraamaa höystettynä pienillä jännityksen ja kauhun rippeillä. Sarja on koukuttava koska sen hahmot on kaikesta kliseisyydestään huolimatta luotu toimiviksi ja tapahtumat ovat ainakin suhteellisen totuudenmukaisia. Hahmoihin ja heidän arkisiin vastoinkäymisiinsä on helppo samaistua, mikä tekee sarjasta entistäkin koukuttavamman. Juoni liikkuu nopeasti eteenpäin ja sarjan edetessä palaa jo halusta saada tietää enemmän.

 WAYWARD PINES
Traileri

Agentti Ethan Burke joutuu onnettomuuteen ja herää sairaalasta Wayward Pinesin pikkukaupungissa, Idahossa. Burkelle selviää pian karmea tosiasia. Hän ei ehkä koskaan pääse pois kaupungista ja palaa kotiinsa hengissä. Amerikkalainen jännityssarja.

Wayward Pines on jotain uutta ja erilaista. Hahmojen mielenterveydellä leikitään ja juonenkäänteet on toteutettu niin taidokkaasti, että ahdistava tunne välittyy katsojallekin. Sarjasta löytyy paljon niin jännitystä, kauhua, sci-fiä kuin fantasiaakin, joten yliluonnollisen mystinen tunnelma on taattu.

 AMERICAN HORROR STORY
Traileri

Yhdysvaltalainen kauhusarja, jonka ovat luoneet Ryan Murphy ja Brad Falchuck. Ensimmäinen kausi, Murder House sijoittuu Los Angelesiin, Kaliorniaan. Harmonin perheen isä Ben, hänen vaimonsa Vivien ja heidän teini-ikäinen tyttärensä Violet muuttavat ostamaansa vanhaan remontoituun kartanoon tietämättään talonsa synkkää historiaa.

American Horror Story on loistava esimerkki toimivasta antologiasarjasta. Joka tuotantokaudella on eri tarina ja henkilöhahmot, mutta sarjan sama painostava jännityksen ja kauhun sekainen tunnelma säilyy. Näyttelijöiden mukautumiskyky täysin uudenlaisiin hahmoihin on hämmästyttävän upeaa seurattavaa, eikä sarjan visuaalisuuskaan jätä ketään kylmäksi.

 ONCE UPON A TIME
Traileri

Emma Swanin ovelle ilmestyy 10-vuotias Henry, joka kertoo olevansa hänen poikansa. Henry johdattaa biologisen äitinsä kotiinsa Storybrookeen, Maineen. Henryn lukeman satukirjan mukaan kaikki kaupungin asukkaat ovat oikeasti satuhahmoja, mutta ovat unohtaneet menneisyytensä pahan kuningattaren kirouksen takia. Disneyn draamasarja, jossa satujen ja arkimaailmamme rinnakkaiset todellisuudet limittyvät Storybrooken pikkukaupungissa.

Olipa Kerran on fantasiasarja, jossa satu- ja arkimaailma kohtaavat. Sarjassa seurataan tunnettujen satuhahmojen (arkista) elämää, sekä toistuvia hyvän ja pahan välisiä kamppailuita. Hahmot on luotu juuri niinkuin ne olisi suoraan saduista revitty nykypäivään. Pääpiirteet klassisisen ihanista satuhahmoista on säilytetty, mutta arkisuus antaa hahmoihin lisää syvyyttä sekä samaistumispintaa. Tietokone-efektit pistävät aika-ajoin silmään, mutta onnistuvat silti luomaan sarjalle juuri oikeanlaisen tunnelman.

 HARPER'S ISLAND
Traileri

Henry Dunn ja Trish Wellington ovat sukulaistensa ja ystäviensä kanssa lähdössä viettämään pariskunnan häitä 60 kilometrin päässä Seattlesta sijaitsevalle Harper’s Island -lomasaarelle. Seitsemän vuotta aiemmin sarjamurhaaja John Wakefield on tappanut kuusi saaren asukasta, mukaan lukien sheriffi Charlie Millsin vaimon. Harper’s Island on 13-osainen Ari Schlossbergin luoma yhdysvaltalainen kauhu- ja jännityssarja, jonka juoni on sekoitus elokuvia Tiedän mitä teit viime kesänä, Verisempi viikonloppu ja Scream yhdistettynä kirjaan Eikä yksikään pelastunut.

Harper's Island on sarja josta saa eniten irti ensimmäisellä katselukerralla. Silloin sarjan kauhu ja varpailleen nostattava jännityksen tunne vetää katsojan parhaiten mukaansa. Koukuttava juoni saa aika-ajoin haukkomaan henkeään, kuumeisesti miettimään seuraavia juonenkäänteitä sekä epäilemään kaikkea ja kaikkia.