22 July 2015

Magic Mike XXL

Valmistusvuosi: 2015
Genre: Komedia, draama, musiikki
Kesto: 116min
Ohjaaja: Gregory Jacobs
Käsikirjoittaja: Reid Carolin
Tuottaja: Reid Carolin, Gregory Jacobs, Channing Tatum, Nick Wechsler
Pääosissa: Channing Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer, Kevin Nash, Adam Rodriguez
Katsottu: Elokuvateatteri
Traileri

Magic Mike XXL saattaa jälleen yhteen vuoden 2012 hittielokuva Magic Miken tähdet. Mike on lopettanut stripparina alan huipulla kolme vuotta sitten. Nyt myös muut ryhmän jäsenet ovat valmiita jättämään lavat taakseen, mutta haluavat tehdä sen omalla tavallaan. Kundit haluavat järjestää viimeisen maata järisyttävän esityksensä Myrtle Beachissä ja tuoda legendaarisen Magic Miken (Tatum) lavalle heidän kanssaan. Valmistellessaan viimeistä esitystään he tapaavat vanhoja tuttuja ja saavat uusia ystäviä, oppivat uusia muuveja ja jättävät lopulta menneisyyden taakseen yllättävällä tavalla

Ensimmäiseen osaan nähden Magic Mike XXL:lää oli huomattavasti enemmän hiottu ja hahmoista oli luotu lähestyttävämpiä. Elokuva ei ollut pelkkää riisuutumista ja sulavia tanssiliikkeitä vaan mukana oli oikeasti toimivakin juoni joka vei elokuvaa eteenpäin. Se oli niin hahmojen kuin näyttelijöidenkin henkinen kasvunpaikka ja toimi valkokankaalla loistavasti.

Magic Mike on elokuva jonka katsojista suurinosa haluaa nähdä pääosanäyttelijät vain mahdollisimman vähissä vaatteissa. Se ja paljon riisuutumiskohtauksia sisältänyt ensimmäinen osa luo jatko-osilleen huomattavat paineet, mutta samalla on muistettava että juonenkin on liikuttava eteenpäin. Enemmän juonellisuutta sisältänyt XXL ei siis ymmärrettävästi ollut kaikkien sarjan fanien mieleen, mutta se onnistui kuitenkin täyttämään kaikkien katsojien toiveet.

Suurimmat ja näyttävimmät tanssiliikkeet oli luonnollisesti jätetty loppuun, mutta myös matkan varrella nähtiin toinen toistaan upeampia esityksiä. Huumoria oli tällä kertaa mukana lähes joka kohtauksessa ja musiikkivalinnat osuivat jälleen nappiin. Elokuvan loppuhuipennus sai katsojat silmät suurina haukkomaan henkeään, katse tiiviisti naulittuna valkokankaalle. Se jos mikä kertoo elokuvan olleen varsinkin naiskatsojien mieleen.

Ensimmäisestä osasta tutut konkarit tekevät näyttävän paluun, eikä heidän näyttelijäsuorituksista olekaan mitään pahaa sanottavaa. Ensimmäisen osan todelliset tähdet - Matthew McConaughey ja Alex Pettyfer - on kuitenkin törkeästi potkittu pois kuvioista, ja tilalle on otettu vaatimattomia korvikkeita. Sivuhahmot jäävätkin hyvin etäisiksi, sekä auttamattoman taka-alalle päähahmojen vallatessa jo pelkillä egoillansa koko valkokankaan.

Kaikenkaikkiaan toimiva elokuva jossa oltiin otettu huomioon edellisen osan heikkoudet. Hahmoja ja juonta oltiin paranneltu ja kohtauksista oltiin tehty näyttävämpiä. Ihan viimeiset minuutit olisi mielestäni kuitenkin voinut käyttää paremmin. Kokonaisuutena toimiva lopetus sarjalle, joten toivotaan että se myös pysyy sellaisena.

★★★★-

"Let's make some magic