30 April 2014

INSIDIOUS: CHAPTER 2

Valmistusvuosi: 2013
Genre: Kauhu, Trilleri
Kesto: 106min
Ohjaaja: James Wan
Käsikirjoittaja: Leigh Whannell, James Wan
Pääosissa: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye
Katsottu: DVD
Traileri

Jos tätä elokuvaa pitäisi kuvailla vain yhdellä sanalla, olisi se M A H T A V A. Leigh Whannellin suurena fanina arvostan tätä elokuvaa paljon. Whannellin kädenjälki näkyy elokuvassa ja juoni ja sen käänteet on taidokkaasti hallussa alusta loppuun saakka. Yksinkertainen ja suhteellisen puhki kulutettu kauhuelokuvan aihe sai täysin uusia näkökulmia tämän elokuvan jälkeen. Elokuvassa kaikki toimi ja yllätyksellisyys oli ehdottomasti elokuvan vahvuus. 

Whannell ja Wan pelaavat yhteen niin taidokkaasti että lopputuloksen on pakko olla menestys. Molemmat tekevät tahoillaan täysin erilaista kauhua -  käyttävät erilaisia tehosteita ja tapoja kasvattaa katsojan pelon tunnetta, joten tämän kaksikon yhteistyö on pelkkää rakkautta kaltaiselleni kauhuelokuvan ystävälle. 

Kaikessa komeudessaan elokuva toimi. Chapter 2 on sopivassa suhteessa toimiva jatko-osa, mutta myös toimiva elokuva yksinään. Hahmot on kirjoitettu hyvin ja näyttelijät suoriutuivat rooleistaan kunnialla. Erityisesti pidin Wilsonin kasvusta edelliseen osaan verrattuna. Kaikinpuolin siis erinomainen elokuva, miinusta annan elokuvan antamasta mahdollisuudesta jatko-osaan. Kaksiosaisena sarja toimii hyvin, kolmiosaisena se menettää jo uskottavuutensa.

 ★★★★★-
"the terrifying secret
                    will be revealed