16 March 2014

THE COLLECTION

Valmistusvuosi: 2012
Genre: Toiminta, kauhu, trilleri
Kesto: 82min
Ohjaaja: Marcus Dunstan
Käsikirjoittaja: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Pääosissa: Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald, Lee Tergesen
Katsottu: DVD

The Collection seuraa traumatisoitunutta miestä, jonka on yritettävä pelastaa psykopaattisen saalistajan pakkomielteeksi päätynyt nainen. Sarjamurhaajan lempipuuhaa on 'keräillä' ihmisiä tappavilla ansoilla täytettyyn kauhujen taloonsa.

Jos vielä jollekin on jäänyt epäselväksi, niin olen suuri kauhuelokuvien ja varsinkin slashereiden ystävä. Niistä ehdoton suosikkini on SAW, joten The Collectionin katsominen tuntui hyvinkin luonnolliselta. SAWin tekijöiden kädenjälki näkyi elokuvassa selvästi, mutta ei kuitenkaan niin että tätä voisi nimittää suoraan kopioksi. Tässä keskityttiin enemmänkin itse trappeihin ja niiden hienouteen, kun siihen murhaajan sieluun ja olemukseen. Tietysti jälkeenpäin viisaana tuli hoksattua kyseessä olevan elokuvasarjan toinen osa, mutta toimi elokuva yksistäänkin todella hyvin!

Collectionissa sarjamurhaajasta oltiin tehty raaka ja sieluton ja jonka trapeissä ei turhaan annettu armoa. Juoni kulki tasaisesti eteenpäin eikä ollut liian ennalta-arvattava. Eniten pidin näyttelijöiden roolisuorituksista, varsinkin itse sarjamurhaajan ja Stewartin hahmosta. Henkilökohtaisesti en pidä Fitzpatrickin suorituksista joten se väistämättä vähän laski tunnelmaa. Visuaalinen puoli oli elokuvan tekijöillä hallussa, eivätkä erikoistehosteet olleet liian tietokonemaisia tai ns. turhia. Elokuva toimi hienosti alusta loppuun asti, enkä itse nähnyt siinä merkittäviä puutoksia tai epäkohtia. Toimiva ja hienosti toteutettu kauhupätkä!

 ★★★★½

"only one survivor
only one chance to escape pure evil